Koszaliński Festiwal Kulinarny na Ulicy Smaków

Tegoroczny Festiwal na Ulicy Smaków , który odbył się 09 lipca zapewnił mieszkańcom Koszalina i turystom zabawę i rozrywkę przez cały dzień . Centrum Kultury 105 w Koszalinie przy współpracy z Zachodniopomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach i pod patronatem Prezydenta Miasta zorganizowało wiele atrakcji dla uczestników festiwalu; trzy razy gotował Jan Kuroń, śpiewały zespoły: Stara Kuźnia i Mietek Folk, odbyło się wiele konkursów z nagrodami, można było kupić różnorodne produkty regionalne takie jak miody, nalewki, wędliny, pieczywa i ciasta, ryby oraz rękodzieło. Oczywiście największą atrakcją dnia był konkurs restauracji na najlepsze danie z ryb. Jury pod przewodnictwem Jana Kuronia wybrało najlepszym daniem turbota na dzikim ryżu z grzybami, którego przygotowali kucharze Caffe Park. Motywem przewodnim w tym roku były ryby, mamy więc nadzieję, że zachęciliśmy Koszalinian i wczasowiczów do eksperymentów kuchennych z potrawami z ryb, wskazywałyby na to ogromne kolejki do degustacji potraw przygotowanych przez tegoroczną gwiazdę.

Fot.: Marcin Torbiński

bip.png   jazz.pnglogo_nowe_na_str.jpg eska.png 

© Centrum Kultury 105
Wykonanie: strony internetowe słupsk